У М'янмі військові знову вбивають демонстрантів – загинуло семеро людей

Читать на русском
При цьому наголошується, що загиблих в результаті розстрілів натовпу в результаті може виявитися більше – поліція забрала кілька тіл убитих демонстрантів
Протести в М'янміReuters

У М'янмі військові продовжують розстрілювати протестувальників проти військового перевороту, який 1 лютого стався в країні. У суботу під час протестів загинуло не менше семи демонстрантів після того, як сили безпеки відкривали вогонь по натовпу.

Про це 13 березня повідомляє АР.

Чотири людини загинули в Мандалаї, другому за величиною місті країни, ще дві жертви відзначено в П'яї, в центральній частині М'янми, одна людина була вбита в передмісті колишньої столиці держави - Янгона.

В ООН закликали ввести проти М'янми санкції та збройне ембаргоДоповідач в ООН нагадав про недавні репресії в М'янмі проти протестуючих, в тому числі про знищення військовими 38 супротивників режиму під час мітингів

При цьому наголошується, що загиблих в результаті розстрілів натовпу в результаті може виявитися більше; так, якщо вірити розповідям очевидців, поліція забрала деякі з тіл загиблих при стрільбі, а багато постраждалих протестувальники отримали дуже важкі поранення.

Як відомо, 1 лютого в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Військові влаштували переворот через поразку на виборах. Після цього в країні почалися протести, які тривають і до сьогоднішнього дня.

Раніше в ООН заявляли, що кількість убитих силовиками демонстрантів при розгонах протестів у М'янмі становить 67 осіб. Ще сотні громадян країни отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: