План щодо Донбасу: в ТКГ озвучили варіанти дій РФ

Читать на русском
Українська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії щодо Донбасу, зокрема - щодо нового плану.
фото Апостроф

Українська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії щодо Донбасу, зокрема - стосовно нового плану з врегулювання ситуації.

Про це заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у середу, 10 березня, в Facebook.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

За його словами, влада РФ обмежена в засобах тиску, оскільки на наї також тисне ЄС, США і Україна. Через це у Кремля є тільки три варіанти, вважає він.

«Кремль приймає ініціативу Франції і Німеччини щодо реалізації кластерів мирного процесу (відносно нова ініціатива, запропонована в рамках нормандського формату, подробиці якої поки не розголошуються, повинна бути офіційно запропонована сторонам до кінця березня)», - написав Арестович.

Згідно з іншим варіантом, Росія не приймає план і провокує загострення на Донбасі; третій варіант - зберігає войовничу риторику, лякає нападами, але залишається в рамках мінського і нормандського форматів.

«Природно, свої плани є і у нас, на всі випадки, включаючи перехід конфлікту в активну фазу. Загальна наша стратегія: примус Кремля до переговорів у взаємодії з нашими міжнародними партнерами і готовність до можливої ​​активізації на фронті», - додав Арестович.

Нагадаємо, Україна за сприяння Німеччини і Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: