У столиці Молдови протестують проти надзвичайного стану

Читать на русском
Учасники акції виступають проти оголошення надзвичайного стану в країні та жорстких обмежень, які він передбачає.
Фото DW

Учасники акції виступають проти оголошення надзвичайного стану в країні та жорстких обмежень, які він передбачає.

Про це повідомляє молдавське видання NewsMaker.

У центрі Кишинева в неділю, 4 квітня, відбулася акція протесту проти нових обмежень, впроваджених через епідемію коронавірусу.

«Постанова Національної надзвичайної комісії повинна мати рекомендаційний характер. А зараз на нас насильно почепили ці намордники. Я нікого не переконую знімати маску. Це право кожного. Але не порушуйте моє право ходити й дихати свіжим повітрям», – сказав один з учасників протесту.

Пандемія COVID-19: скільки міністрів охорони здоров'я змінилося в країнах ЄвропиЗа час пандемії в Україні, Іспанії, Чехії, Словенії Міністерство охорони здоров'я очолювали три міністри.

Прессекретар поліції Наталія Статі повідомляла, що правоохоронці зафіксували всі порушення, які допустили учасники акції протесту.

«Всіх, хто допустив порушення, покарають відповідно до чинного законодавства», – додала вона.

Їм загрожує адміністративне покарання.

Нагадаємо, уряд Молдови ухвалив рішення запровадити режим надзвичайного стану в країні через пандемію коронавірусу. Режим НС ввели на 60 днів - з 1 квітня по 30 травня.

Додамо, що 28 березня Молдова отримала від Румунії партію вакцини від коронавірусу розробки AstraZeneca - до країни доставили 50 тисяч доз препарату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: