У Молдові розпочинається COVID-вакцинація

Читать на русском
Вакцинація населення Молдови від коронавірусу стартує у вівторок, 2 березня. Першими отримають щеплення медики.
фото з відкритих джерел

Вакцинація населення Молдови від коронавірусу стартує у вівторок, 2 березня. Першими отримають щеплення співробітники медслужб.

Про це заявив на пресконференції у понеділок епідеміолог Національного агентства з громадського здоров'я Олексій Чебан, передає Інтерфакс-Україна.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«У вівторок отримані Молдовою вакцини будуть розподілені по центрах з вакцинації. Будуть розподілені перші 10 800 вакцин - половина з отриманої від Румунії партії вакцин AstraZeneca в кількості 21 600. Цього ж дня почнеться процес вакцинації», - повідомив він.

Перші щеплення зроблять в Республіканській клінічній лікарні та в Інституті швидкої медичної допомоги. Будуть вакциновані медпрацівники з відділень реанімації та відділень, спеціалізованих на лікуванні хворих на COVID-19.

Як уточнив Чебан, перший етап вакцинації триватиме два місяці, другий етап - шість місяців, третій етап 12 місяців. Терміни, які необхідні для вакцинації 70% населення, в Молдові поки ЩО не прогнозують.

Нагадаємо, в Україні вакцинація почалася 24 лютого. З початку вакцинації від COVID вже зробили щеплення 4905 людям. За 1 березня вакцинували 1764 осіб.

Також публічно вакцинувався глава МОЗ Максим Степанов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: