У МВС пояснили, чому проти легалізації обороту пістолетів

Читать на русском
У МВС та Нацполіції виступили легалізації обороту короткоствольної зброї - пістолетів. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

У МВС та Нацполіції виступили легалізації обороту короткоствольної зброї - пістолетів. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає сайт МВС.

За його словами, це також позиція президента Володимира Зеленського. На сьогодні українці у віці від 21 року можуть і так придбати гладкоствольну зброю, а старші за 25 років - нарізну. Цього, на думку Геращенка, досить для захисту.

Він також зазначив, що в США, де дозволені пістолети та револьвери, в рік від рук поліцейських гине від 800 до 1 000 осіб. Там поліція частіше стріляє у порушників, знаючи, що «на руках сотні мільйонів одиниць зброї».

«У Великобританії, де немає дозволу на короткоствольну зброю, кількість умисних вбивств - 1 на 100 000 жителів. В Японії - 0,2, в Україні - 4,5, в США - 5, в Молдові - 7 вбивств на 100 000 жителів», - зазначив Геращенко і додав, що Україні не потрібно більше смертей громадян і поліцейських.

Раніше в Києві обстріляли службовий автомобіль патрульної поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: