У Зеленського розповіли, які меморандуми підписали з ОАЕ

Читать на русском
В Офісі президента заявили, що Україна в ОАЕ підписала угод і контрактів на суму від 3 млрд доларів.
president.gov.ua

Україна і Об'єднані Арабські Емірати підписали меморандуми і контракти на суму від 3 мільярдів доларів.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в понеділок, 15 лютого.

Рік і вісім місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянкиЗа місяць керівники Офісу президента дали 13 нових обіцянок, виконали – 5, не виконали – 8.

«У рамках офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Об'єднаних Арабських Еміратів українська делегація підписала низку меморандумів і контрактів на загальну суму від 3 млрд дол», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, уточнюють в ОПУ, були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та державним інвестиційним фондом Mubadala уряду Абу-Дабі.

Вони спрямовані на поглиблення співпраці в рамках розробки перспективних інвестиційних проєктів і участь еміратської сторони в програмі приватизації державної власності в Україні, відзначили в Офісі президента.

Також Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією Intelmax Management Consulting, який, як наголошується, передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейна Fantom, який «забезпечить підвищену безпеку і прозорість».

Планується також впровадження блокчейн-технологій в державні процеси і послуги, додали в ОП.

Також були підписані документи в галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України.

Крім того, в ОАЕ був підписаний меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохаба і трейдингової компанії «з метою забезпечення продовольчої безпеки», додали у Зеленського.

«Поряд з цим 18 українських приватних компаній, серед яких «Інтерпайп», Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala», - повідомили в ОПУ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський разом з дружиною і українською делегацією перебували в ОАЕ 13-14 лютого. Там вони провели зустріч з наслідним принцем країни і представником ВС ОАЕ.

14 лютого Україна і Об'єднані Арабські Емірати підписали Меморандум про взаємне визнання і обмін водійськими посвідченнями. Це означає, що українці зможуть користуватися своїми правами на території ОАЕ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: