Міністр фінансів запевняє, що курс гривні залишиться стабільним

Читать на русском
Резервів Національного банку достатньо, аби утримати курс гривні. Підстав для погіршення курсової динаміки немає. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
Фото: LIGA.net

Резервів Національного банку достатньо, щоби утримати курс гривні. Підстав для погіршення курсової динаміки немає.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю «УНІАН».

«Рекомендую не звертати увагу на незначні коливання курсу. Є усі підстави, аби він був стабільним. Резервів Національного банку достатньо, аби утримати курс. Підстав для погіршення курсової динаміки не бачу», – розповів він.

Курс гривні-2021: прогнози Кабміну та аналітиківЗа прогнозами аналітиків, гривня в першій половині 2021 року може зміцнитися. У держбюджеті курс закладений 29,1 грн за долар.

За словами міністра, зміцнення гривні наприкінці зими – це типове, сезонне явище. Адже перед посівною кампанією, зазвичай, обмінюють валюту для закупівлі пального, добрив, насіння.

Міністр упевнений, що курс гривні залишиться стабільним.

«Так само стабільним він був і торік, незважаючи на кризу. Спостерігалась спекулятивна атака в березні, перед запровадженням карантину, але то було тимчасове явище», – додав Марченко.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко казав, що протягом року різких стрибків на валютному ринку очікувати не варто. Курс гривні може коливатися в діапазоні до 10%, що не виходить за межі норми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: