У Києві не виключають можливості продовження карантину після 16 квітня

Читать на русском
У КМДА не виключають можливості продовження локдауну в столиці після 16 квітня. Але влада все ж сподіваються, що карантинні обмеження вдасться послабити.

У КМДА не виключають можливості продовження локдауну в столиці після 16 квітня. Але влада все ж сподіваються, що карантинні обмеження вдасться послабити.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський в ефірі Громадського радіо.

«Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація з захворюваністю. Але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня вже почнуть давати результати, і ми будемо мати позитивну динаміку в середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності і зможемо розглядати варіант ослаблення обмежень», - заявив він.

У КМДА зазначили, що такий карантин зараз необхідний, незважаючи на негативний вплив його на економіку і бізнес. Ситуація у столичних лікарнях зараз складна.

«Подібні рішення - щодо посилення карантину - зараз схвалюються на рівні багатьох країн, щоб знизити кількість захворювань і завантаженість на медичну систему», - пояснив Мондрієвський.

Нагадаємо, з 5 квітня Київ запроваджує обмеження на роботу метрополітену та наземного громадського транспорту. Як мінімум до 16 квітня в ньому будуть перевозити тільки за спеціальними перепустками.

Уряд продовжив карантин в Україні до 30 квітня. З 24 лютого він став адаптивним, країну знову поділили на зони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: