Українцям пояснили умови в'їзду до Хорватії

Читать на русском
У посольстві роз'яснили умови і вимоги, за яких громадянам України дозволено в'їзд до Хорватії.
facebook.com/UKRinHRV

Штаб цивільного захисту Хорватії продовжив рішення про тимчасову заборону і обмеження перетину кордону Республіки Хорватія до 15 квітня. У посольстві роз'яснили умови для громадян України.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Fаcebook у четвер, 1 квітня.

Паспорт COVID-вакцинації стане реальністю: що вже відомоВ Європі готуються запровадити паспорти вакцинації від коронавірусу. Що вже відомо і чи буде такий документ в Україні.

Так, українці мають право в'їжджати до Хорватії при виняткових підставах.

Йдеться про медичних працівників, дослідників в області здоров'я, працівників по догляду за людьми похилого віку; прикордонників; працівниках в транспортній галузі; дипломатів, співробітників міжнародних організацій, військових, працівників поліції, працівників в гуманітарній сфері та осіб цивільного захисту при виконанні своїх службових обов'язків; особах, які подорожують транзитом; особах, які подорожують з метою навчання; моряків.

Туристам при в'їзді до Хорватії буде необхідний документ про сплату за проживання в готелі або іншому орендованому житлі.

Також потрібен негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону; негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2, зроблений не пізніше 48 годин.

Крім того, можна надати довідку про вакцинацію від Covid-19 (другою дозою вакцини не пізніше 14 днів з моменту в'їзду до Хорватії).

Нагадаємо, для в'їзду в Україну необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту

Кабмін запровадив більш жорсткі умови в'їзду в Україну – СтепановКабінет міністрів посилив правила в'їзду в Україну. Тепер обов'язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавірус.
.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: