Тупицькому можуть обрати запобіжний захід 2 квітня

Читать на русском
Печерський районний суд Києва планує 2 квітня розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому.
Олександр Тупицькийскрін з відео

Печерський районний суд Києва планує 2 квітня розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому, призначення якого суддею КСУ скасував президент.

Про це повідомив прессекретар Печерського райсуду Віталій Чергавий, передає «Інтерфакс-Україна» в середу, 31 березня.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

«На 2 квітня 10.00 призначено розгляд клопотання, в якому вказане це прізвище», - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи призначено до розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому.

При цьому суддя не уточнив, від якого органу надійшло клопотання.

Проте у Офісі генпрокурора уточнили, що запобіжний захід Тупицькому обиратиметься у справі, в рамках якої йому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя за ч.2 ст.384, ст.386 КК України (завідомо неправдиві показання, з'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань).

Що стосується запобіжного заходу, то слідчі у своєму клопотанні просять суд взяти Тупицького під заставу в сумі 45 тис. 400 грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, - максимальний розмір застави, передбачений статтею КПК для нетяжких злочинів) і особисті зобов'язання, серед яких: не виходити з населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, утримуватися від спілкування зі свідками і співробітниками секретаріату КСУ, не відвідувати приміщення і будівлю КСУ, здати на зберігання документи для виїзду за кордон.

Нагадаємо, на цьому тижні Олександр Тупицький оскаржив у Верховному суді указ президента України Володимира Зеленського про скасування призначення його суддею КСУ. Аналогічний позов подав і звільнений Зеленським суддя КСУ Олександр Касмінін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: