МОЗ ставить перед собою мету вакцинувати 60 відсотків українців до кінця 2021 року

Читать на русском
Проблема полягає в тому, що такої масштабної вакцинаційної кампанії Україна ніколи не проходила.
Міністр охорони здоров'я Максим СтепановВідкрите джерело

До кінця 2021 року, згідно з планами Міністерства охорони здоров'я, в країні має бути вакциновано не менше 60% дорослого населення.

Про це розповів глава МОЗ Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«До кінця року ми повинні вакцинувати не менше 60% дорослого населення старше 18 років. Якщо у нас в достатній кількості будуть вакцини, нас не будуть підводити країни, тобто будуть виконувати контракт-світ такого ще не знав, коли країни блокують поставки вакцин, попри всі підписані контракти. Отже, якщо буде відповідна кількість вакцин, ми зможемо вакцинувати до 5 млн громадян на місяць», - сказав міністр.

Нація пофігізму, що переміг. Колонка Леоніда ШвецяПандемія стала чудовим способом краще пізнати одне одного. В середньому ми якось не дуже розумні, погано освічені та надзвичайно підозрілі. При цьому дуже легковажно ставимося до свого здоров'я.

За словами Степанова, в Україні розгорнуто 11,5 тисячі кабінетів вакцинації. Однак проблема в тому, що такої масштабної вакцинаційної кампанії Україна ніколи не проходила.

«Для нас важливо, щоб не було системних програмних помилок», - додав міністр.

Раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що Україна може вакцинувати до чотирьох мільйонів громадян на місяць, починаючи з травня 2021 року. Однак це можливо тільки за умови, що в країну будуть своєчасно поставлятися необхідні обсяги вакцини.

Станом на 30 березня в Україні вже вакцинувалися від COVID-19 212 898 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: