ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно посадовців «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув скаргу громадської організації на відмову Національного бюро відкрити справу за їхньою заявою.
Енергоатом

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливої корупції керівництва державного підприємства «НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення 22 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, громадська організація «Всеукраїнське бюро люстрації та протидії корупції» подала до НАБУ заяву про вчинення тимчасово виконувачем обов'язків президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним, заступником головного інженера по ремонту ВП «Запорізька атомна електрична станція» ДП «НАЕК «Енергоатом», іншими посадовими особами ВП «ЗАЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» кримінальних правопорушень.

На думку заявника, вказані особи за попередньою змовою з першим заступником Енергодарського міського голови та ТОВ «Комбінат громадського харчування АЕС», а також іншими юридичними особами могли нанести збитків ДП «НАЕК «Енергоатом». Вказаний злочин могли вчинити шляхом укладення протягом 2008-2020 років договорів на постачання продуктів харчування на 150 млн грн, постачання звичайного та лікувально-профілактичного харчування працівників станції на 70 млн грн, які уклали нібито з порушеннями.

НАБУ справу не порушило і пояснило, що виявило в заяві ознаки вчинення злочинів, віднесених до підслідності слідчих органів Національної поліції. Тому цю заяву направили до Нацполіції. Однак ВАКС все одного зобов'язав НАБУ порушити справу.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ привезти свідка у справі черкаського судді. Також антикорупційний суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно чиновників Дніпра і міського голови Києва Віталія Кличка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: