ВАКС зобов'язав НАБУ порушити ще одну справу стосовно посадовців Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу представника телерадіокомпанії на бездіяльність Національного бюро.
Дніпровська міська рада

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження стосовно посадових осіб департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Такі рішення 26 червня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

Представник місцевої телерадіокомпанії «Регіон» подав до НАБУ заяву про можливе вчинення злочину посадовцями цього департаменту Дніпровської міськради. Проте НАБУ протягом 24 годин так і не внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тому представник ТРК «Регіон» подав скаргу до суду, в якій просив зобов'язати Бюро це зробити. Суд скарги задовольнив.

Згідно із заявою ТРК «Регіон» посадовці департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР при затвердженні тендерної документації, організації та проведенні відкритих торгів, визначенні переможця та подальшому акцептуванні його пропозиції шляхом укладення договору про надання послуг щодо реконструкції вулиці Яворницького в Дніпрі, порушили низку норм законодавства.

На думку заявника, посадовці вказаного департаменту за попередньою змовою з переможцем відкритих торгів ТОВ «Будівельна компанія «Норма» вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України. У телерадіокомпанії вважають, що кошторисна вартість продукції, яка була запропонована переможцем процедури закупівлі, більше, ніж удесятеро перевищує реальну ринкову вартість такої продукції.

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Нагадаємо, ВАКС вже зобов'язував НАБУ порушити дві справи щодо чиновників Дніпровського міськради. Також суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно міністра інфраструктури. Крім того, суд зобов'язав Бюро порушити справу стосовно заступника міського голови Києва Віталія Кличка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: