Справа Бахматюка: Венедіктову зобов'язали вирішити спір про підслідність

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув скаргу адвоката українського олігарха на бездіяльність очільниці Офісу генпрокурора.
Олег Бахматюк

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову розглянути клопотання адвоката олігарха Олега Бахматюка про вирішення спору про підслідність.

Таке рішення 21 січня ухвалив слідчий суддя суду Олексій Соколов, повідомляє «Слово і діло».

«Скаргу – задовольнити частково. Визнати протиправною бездіяльність генпрокурора, яка полягає у не розгляді клопотання адвоката Суткевича О.О. про вирішення спору про підслідність у кримінальних провадженнях. Зобов'язати генпрокурора розглянути клопотання адвоката Суткевича О.О. про вирішення спору про підслідність у кримінальних провадженнях», – йдеться в рішенні судді Соколова.

Окремо суддя Соколов за матеріалами скарги адвоката визнав необґрунтованими підозри у справі ВіЕйБі банку.

12 січня адвокат Бахматюка подав до Венедіктової клопотання щодо вирішення спору про підслідність у справі. На думку захисника, у директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника є конфлікт інтересів із детективами у справі Бахматюка, оскільки Ситник має повноваження щодо призначення та звільнення детективів, а також ухвалює рішення щодо заохочення або притягнення їх до дисциплінарної відповідальності. Таким чином, нібито порушуються вимоги частини 2 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Вказане клопотання генпрокуроркою не було розглянуто, а тому адвокат олігарха подав скаргу до Печерського суду Києва. У ній він просив зобов'язати Венедіктову розглянути клопотання і вирішити спір про підслідність у справі.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже оскаржила це рішення Печерського суду до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Засідання призначили на 11 лютого.

Нагадаємо, влітку 2020 року Печерський суд зобов'язав Венедіктову закрити справу Бахматюка. Пізніше вона це зробила. Однак, САП оскаржила рішення Печерського суду в АП ВАКС. Антикорупційний суд скаргу задовольнив і скасував ухвалу столичного райсуду. В результаті Венедіктова поновила справу Бахматюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: