Апеляція ВАКС перегляне обвинувальний вирок екссудді

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила клопотання про поновлення строку на звернення із заявою про перегляд вироку за виключними обставинами.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду перегляне обвинувальний вирок колишньому судді апеляційного суду Дніпропетровської області Олександру Баранніку, якого обвинувачували у неподачі електронних декларацій.

Таке рішення 25 березня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 3 червня 2020 року ВАКС визнав Баранніка невинуватим у вчиненні висунутого обвинувачення за ст. 366-1 КК України та виправдав. САП обвинувачувала екссуддю в неподанні електронних декларацій за 2015-2017 роки, а також перед звільненням і після нього за 2018 рік. САП оскаржила це рішення. 5 жовтня 2020 року апеляція ВАКС визнала Баранніка винним і оштрафувала його на 45 900 грн із забороною обіймати певні посади протягом 2 років.

Однак 27 жовтня Конституційний суд визнав незаконною статтю Кримінального кодексу про брехню в декларації. Тому Бараннік подав до АП ВАКС заяву про перегляд йому вироку, а також клопотав про поновлення йому строку на звернення із цією заявою. АП ВАКС поновила строк і відкрила провадження за заявою обвинуваченого. Засідання призначили на 14 квітня.

Нагадаємо, 30 жовтня 2019 року ВАКС визнав винною екссуддю апеляційного суду Дніпропетровської області Надію Посунся. 28 травня антикорупційний суд також виніс обвинувальний вирок екссудді цього ж суду Зої Пономар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: