ВАКС скасував арешт золотих злитків колишнього судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про скасування арешту майна.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт двох золотих злитків, які знайшли детективи Національного антикорупційного бюро у колишнього судді Володимирецького районного суду Рівненської області Віталія Поровського.

Таке рішення 3 лютого ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

12 лютого детективи НАБУ провели обшук у кабінеті на той час судді Поровського і знайшли там два золотих зливки Switzerland, Fine gold, 999,9 вагою 100 грамів і Credit Suisse, Fine gold, 999,9 вагою 100 грамів. Також була знайдена банківська квитанція, на який міститься підпис покупця і назва банківської установи.

18 березня ВАКС відмовився накласти арешт на ці злитки, але апеляційна палата антикорупційного суду їх заарештувала. Втім через рішення Конституційного суду України детектив НАБУ закрив кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування екссуддею Поровським. Тому колишній суддя просив скасувати арешт злитків і банківської квитанції. Суд клопотання задовольнив.

Раніше НАБУ знайшло у судді цього суду Леоніда Закревського карту поляка.

Нагадаємо, 21 лютого судді Закревському повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: