Публікації в ЗМІ підтверджують наявність українського плану з Донбасу в РФ – Єрмак

Читать на русском
Сам факт появи у росЗМІ публікації з розголошенням деталей переговорного процесу - грубе порушення внутрішніх домовленостей в рамках нормандського формату
Андрій ЄрмакФото УНІАН

Публікація російської газети «Коммерсантъ», в якій детально висвітлені всі подробиці спільного проєкту мирного врегулювання «Ключові кластери з реалізації Мінських угод» авторства України, Німеччини та Франції підтверджує наявність документа у російської сторони - що Кремль неодноразово заперечував.

Про це заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Позитивний момент полягає в тому, що оприлюднений матеріал підтверджує мою попередню заяву, яку чомусь поставили під сумнів представники Росії. Я нагадаю, що говорив про те, що план мирного врегулювання, створений на базі німецько-французького проєкту і доопрацьований українською стороною, лежить на столі в російській делегації», - зазначив Єрмак.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

За словами глави ОПУ, наявність у Росії українського мирного плану «дає їй можливість сприяти завершенню війни на Донбасі, повернути Україні її території та людей в умовах політичної волі на те».

При цьому Єрмак вказав, що факт появи в російських ЗМІ такої публікації з розголошенням деталей переговорного процесу між політичними радниками нормандської четвірки, є грубим порушенням внутрішніх домовленостей в рамках нормандського формату.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

Російська газета «Коммерсантъ» 24 березня випустила публікацію, в якій повністю розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту «Ключові кластери в реалізації Мінських угод». У публікації викладено пропозиції української та російської сторін щодо їх бачення врегулювання ситуації.

Раніше радник глави ТКГ Олексій Арестович говорив, що план не представляють широкій публіці за взаємною домовленістю між сторонами, щоб уникнути інформаційного впливу і чуток, які могли б вплинути на обговорення і реалізацію плану.

При цьому в Кремлі неодноразово заявляли, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: