Всі країни ЄС перейшли на літній час

Читать на русском
Всі 27 країн-членів ЄС перейшли на літній час у ніч на неділю 28 березня. Незважаючи на принципове рішення відмовитися від переведення стрілок, практика поки триває.

Всі 27 країн-членів ЄС перейшли на літній час у ніч на неділю 28 березня. Незважаючи на принципове рішення відмовитися від переведення стрілок, практика поки триває.

Про це повідомляє The Irish Times.

У березні 2019 року Європейський парламент проголосував за те, щоб повністю відмовитися від переведення годинників кожні півроку. Однак відмовитися від переходу на літній час виявилося непросто.

Літній чи зимовий час: коли в Україні переведуть годинники востаннєКраїни ЄС цьогоріч планують відмовитися від переведення годинників. Відповідне рішення уже цього тижня планують ухвалити і у Верховній раді. Що пропонують парламентарії – розбирався політолог Олександр Радчук.

Основним винуватцем затримки, можливо, є пандемія. Крім того, рішення проблеми виявилося в глухому куті через бюрократію в ЄС. Після голосування в Європейському парламенті це зміна повинна була бути реалізована за погодженням з Європейською Радою. Однак потім Рада передала це питання до Європейської комісії, виконавчому органу ЄС, заявивши, що вона не може провести зміну до тих пір, поки комісія не проведе оцінку впливу. Єврокомісія, в свою чергу, наполягала на тому, що проблема полягає у Раді, яка має спочатку напрацювати спільну позицію.

Раніше повідомлялося про те, що в Раді сподіваються, що в цьому році Україна в останній раз переведе годинник на літній час. Законопроект про скасування переведення годинника планують доопрацювати найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: