У Раді розповіли, що розглянуть на позачергових засіданнях

Читать на русском
Під час позачергового засідання 30 березня планують розглянути припинення повноважень деяких депутатів і заслухати звіт силовиків щодо акції під ОПУ.
фото УНІАН

У парламенті зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергового засідання 30 березня. На ньому планують розглянути ряд питань, в тому числі - і припинення повноважень деяких депутатів.

Про це повідомила нардеп від «Слуги народу» Євгенія Кравчук, пише Інтерфакс-Україна у п'ятницю, 26 березня.

Коаліція чи ситуативний союз: силами яких фракцій і груп ухвалювалися закони в 2021 роціЗ монобільшістю за законопроєкти у другому читанні в цьому році найчастіше голосувала група Довіра.

За її словами, на позачерговому засіданні 30 березня депутати пропонують розглянути шість питань, в тому числі заслухати силовиків щодо подій під ОПУ 20 березня і ухвалити проєкт постанови про засудження такого виразу протесту.

Також нардепи розглянуть проєкти постанов про дострокове припинення повноважень депутатів Олександра Скічко та Ігоря Колихаєва, призначення позачергових виборів мера Харкова і Шегинівського сільського голови у Львівській області.

Очікується, що на другому іншому позачерговому засіданні 30 березня, яке має ініціювати президент, розглянуть законопроект про амністію капіталів (№№5155, №5156) та компенсації фізособам-підприємцям та співробітникам підприємств, що постраждали через локдаун (№5300).

Також Рада може розглянути законопроекти про розблокування приватизації №4543, про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки (4157) і про перелік заборонених до приватизації підприємств (4020).

На порядку денному також очікується проєкт закону №4020 про перелік держкомпаній, заборонених до приватизації повністю або в яких заборонено відчужувати контрольний пакет акцій, що належить державі.

Нагадаємо, напередодні спікер Ради Дмитро Разумков підтвердив, що 30 березня може відбутися відразу два позачергових засідання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: