Коаліція чи ситуативний союз: силами яких фракцій і груп ухвалювалися закони в 2021 році

Читать на русском

Кілька місяців точаться розмови про те, що «Слуга народу» в парламенті має намір об'єднатися з кимось у коаліцію. Кіра Рудик розповідала, що представники партії і Офісу президента періодично ведуть про це переговори з «Голосом». Крім того, нещодавно обговорювалася можливість коаліції з «Батьківщиною». В обох випадках політсили ні про що не домовилися. Втім, це не заважає їм співпрацювати і без коаліційної угоди, зокрема, підтримувати певні законопроєкти. «Слово і діло» проаналізувало, хто в 2021 році найактивніше голосував зі «слугами народу».

За цей рік Верховна рада ухвалила в другому читанні і в цілому 54 законопроєкти. Ми вважаємо, що фракція або група підтримує законопроєкт, якщо за нього позитивно голосувала половина або більше депутатів політсили.

Зрозуміло, що всі 54 законопроєкти підтримала «Слуга народу». Найбільш активно монобільшості допомагає група «Довіра»: половина або більше депутатів підтримали 52 законопроєкти.

«Голос» теж активно співпрацює з монобільшістю: фракція позитивно голосувала за 44 законопроєкти. У «Європейській солідарності» половина або більше нардепів голосували за 39 законопроєктів.

«Батьківщина» допомогла монобільшості голосами з 33 законопроєктами. У групи «За майбутнє» ситуація майже 50 на 50: депутати підтримали 28 законопроєктів, 26 – ні.

Найменше співпрацює з монобільшістю «Опозиційна платформа – За життя»: із 54 законопроєктів депутати підтримали тільки 7.

Нагадаємо, «Слово і діло» з'ясувало, нардепи з яких фракцій і груп найчастіше підписувалися під зверненнями до КСУ.

Також ми писали, про які програмні обіцянки «забули» партії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: