Північна Корея ігнорує адміністрацію Байдена – ЗМІ

Читать на русском
Вашингтон намагався вийти на зв'язок з Пхеньяном з середини лютого 2021 року, використовуючи для цього кілька дипломатичних каналів, але марно
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Влада Північної Кореї проігнорувала абсолютно всі негласні дипломатичні запити з боку адміністрації нового президента США Джозефа Байдена, які робилися після його вступу на посаду.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на своє джерело в адміністрації Байдена.

Високопоставлений чиновник адміністрації президента США розповів виданню, що Вашингтон послідовно намагався вийти на зв'язок з Пхеньяном з середини лютого 2021 року, використовуючи для цього кілька дипломатичних каналів. Однак всі спроби увійти в контакт з КНДР були проігноровані.

В адміністрації Байдена відзначили, що між США і КНДР фактично понад рік взагалі не велося ніякого дипломатичного діалогу, додавши, що небажання КНДР до спілкування можна пояснити невдалими спробами попереднього президента США Дональда Трампа змусити Пхеньян відмовитися від ядерної програми.

У червні 2020 року тодішній президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік діючі з 2008 року санкції щодо Північної Кореї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: