Іспанія продовжила вакцинацію препаратом AstraZeneca

Читать на русском
В Іспанії в середу, 24 березня, знову почали використання вакцини проти коронавірусу компанії AstraZeneca.
фото REUTERS

В Іспанії в середу, 24 березня, відновили використання вакцини проти коронавируса компанії AstraZeneca після тижневої паузи.

Про це повідомляє Reuters.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Раніше Іспанія припинила використовувати вакцину на початку минулого тижня через побоювання з приводу зв'язку між вакцинацією і виникненням тромбів у пацієнтів. Однак після того, як європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) заявило про повну безпеку цієї вакцини, Іспанія знову повернулася до щеплень.

Як пише видання, пауза під час кампанії вакцинації не вплинуло на довіру до препарату у іспанців: в середу біля стадіону «Ванда» в Мадриді (де обладнали центр масової вакцинації) люди вишикувалися в чергу, щоб отримати щеплення.

Згідно іспанської стратегії вакцинації, щеплення препаратом AstraZeneca роблять працівникам з груп ризику до 65 років. У той же час вакцини від Pfizer-BioNTech і Moderna зарезервовані для літніх і клінічно вразливих громадян.

В Іспанії вже зроблений приблизно 1 мільйон щеплень препаратом від AstraZeneca із загального запасу 6,4 мільйона доз.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація індійською вакциною CoviShield (AstraZeneca). Сьогодні стало відомо, що поставка нової партії вакцини з Індії під загрозою зриву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: