Хабар екскерівнику військового лісгоспу: ВАКС закрив частину справи

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила клопотання адвоката з обвинуваченим про звільнення від кримінальної відповідальності.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила частину обвинувачення стосовно колишнього тимчасового виконувача обов'язків директора державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського та його пособника Юрія Марисика.

Такі рішення 17 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Пізніше адвокати обвинувачених подали апеляційну скаргу на вирок. Також адвокат і один із обвинувачених подали клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), оскільки за ним закінчилися строки давності. Судді клопотання задовольнили і звільнили від відповідальності Левківського та Марисика за зловживання впливом. Водночас їх ще обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ), де строк давності ще не сплив.

Нагадаємо, апеляція ВАКС заарештували Левківського через ухилення від викликів до суду. До цього засуджений антикорупційним судом ексдепутат втік. Також втік від виконання вироку й колишній прокурор Генеральної прокуратури. Його оголосили в розшук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: