ВАКС визнав винним працівника Бердянського порту

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав і затвердив угоду про визнання винуватості, укладеної між прокурором САП і обвинуваченим.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винним і затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з працівником Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України», якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у завданні 2,5 млн грн збитків підприємству.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«У кримінальному провадженні укладено угоду про визнання винуватості між прокурором САП та обвинуваченим. Під час підготовчого судового засідання прокурор підтримав угоду, а обвинувачений повністю та беззастережно визнав свою вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, щиро розкаявся та просив суд затвердити угоду. Захисник також просив затвердити укладену угоду, повідомивши, що її умови відповідають вимогам законодавства, а її укладення є добровільним. Дослідивши обставини кримінального провадження та заслухавши думку сторін, колегія суддів ВАКС ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим», – ідеться в рішенні.

Так, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади строком на 1,5 роки зі штрафом 8500 грн. Водночас його звільнили від покарання у вигляді позбавленні волі на випробувальний термін у 2 роки.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про інженера Бердянської філії АМПУ Олександра Джембрі. Слідство встановило, що начальник Бердянської філії АМПУ Олександр Барчан, його заступник Віталій Бур'ян, інженер підприємства Олександр Джембрі і ексдиректорка приватної компанії Наталія Панченко організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

За даними «Слово і діло», інженер Бердянської філії АМПУ Джембрі та Бур'ян пішли на співпрацю зі слідством. Стосовно Бур'яна провадження закрили через сплив строків досудового розслідування.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: