ВАКС визнав винним суддю апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув обвинувачення стосовно судді апеляційного суду Черкащини і визнав його винним у зловживанні впливом.

Вищий антикорупційний суд визнав винним суддю апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 19 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням судді Лесі Федорак, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати обвинуваченого Володимира Пономаренка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України. Призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки», – оголосила суддя Федорак.

Вказаний вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС.

Раніше на засіданні 2 червня ВАКС визнав причини неявки обвинуваченого судді Пономаренка та його адвокатів неповажними. Тоді ж судді підняли питання перед Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури Київської області і Кіровоградської області про дисциплінарну відповідальність адвокатів, а на самого суддю наклали 4204 грн грошового стягнення. Пізніше до Пономаренка застосували запобіжний захід у вигляді 21020 грн застави.

Як встановили детективи НАБУ, суддя нібито отримав 30 тисяч гривень від місцевого жителя за вплив на суддю одного з районних судів Черкаської області, щоб той ухвалив рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Суддю викрито влітку 2018 року одразу після одержання ним всієї суми обумовлених коштів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру викритому судді Пономаренку. Пізніше, Вища рада правосуддя його відсторонила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: