Засуджений антикорупційним судом ексдепутат утік

Читать на русском

Ще один засуджений фігурант антикорупційних органів втік від виконання вироку у вигляді позбавлення волі.
Олександр Мефодій

Колишній депутат Київської обласної ради Олександр Мефодій, якого Вищий антикорупційний суд засудив до 2,5 років позбавлення волі, втік і його оголосили в розшук.

Про це свідчать розшукові обліки Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

Датою зникнення Мефодія вказано 15 березня.

Як відомо, 15 червня колегія суддів ВАКС визнала Мефодія винним у зловживанні впливом разом з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком у 5 років із частковою конфіскацією майна, а саме автомобілю Opel Astra. Пізніше апеляційна палата ВАКС пом'якшила йому вирок, зменшивши термін позбавлення волі до 2,5 років.

Нагадаємо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей.

Пізніше суд відпустив Мефодія під особисте зобов'язання. Також суд наклав арешт на «хабар», який нібито дали депутату Київської облради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: