Україна відмовилася приймати пропозиції Росії щодо Донбасу – ЗМІ

Читать на русском
Українська сторона була дуже здивована своєрідною інтерпретацією підсумків відеоконференції радників нормандських лідерів
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Україна за жодних умов не погодиться на пропозиції Росії щодо Донбасу, озвучені в листі заступника глави адміністрації президента Росії Дмитра Козака.

Про це сказано в листі керівника офісу президента України Андрія Єрмака до радників лідерів «нормандської четвірки», повідомляє «Українська правда» 21 березня.

Українська сторона після ознайомлення з листом Козака була дуже здивована своєрідною інтерпретацією росіянами підсумків відеоконференції політичних радників лідерів країн нормандського формату.

«Попри досить напружений характер дискусій і відсутність спільного бачення з більшості питань, які були предметом нашого обговорення, хочу нагадати, що саме українська сторона негайно після завершення відеоконференції ініціювала скликання позачергового раунду консультацій у форматі робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню», - написав Єрмак.

Путін-Байден: що між ними насправдіНавряд чи слід розцінювати нинішні і майбутні відносини США і Росії виключно через призму заяви Байдена і відповіді Путіна.

Відмова Росії від консультацій підгрупи в умовах суттєвої ескалації ситуації на Донбасі - прекрасне свідчення відсутності реальної зацікавленості Москви в дотриманні режиму припинення вогню. При цьому режим припинення вогню є запорукою виконання домовленостей, досягнутих нормандськими лідерами, і ключовим пунктом Мінських домовленостей.

«Тому ми стурбовані продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, ні за яких умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться в його листі від 19.03.2021», - додав Єрмак.

Нагадаємо, на відеоконференції політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» 18 березня 2021 року пройшло обговорення до повернення в режим повного припинення вогню на Донбасі.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: