Волкер розповів про політику Байдена щодо України

Читать на русском
Допомога Україні навіть за часів Трампа, нагадав Курт Волкер, виражалася в найширшому спектрі
Курт ВолкерDeutsche Welle

Незалежно від подальших відносин США і Росії Україна буде як і раніше користуватися широкою підтримкою Вашингтона з усіх питань.

Про це заявив колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю «Новому Времени».

«Україну підтримують і демократи, і республіканці, Білий Дім і Сенат, нинішня адміністрація і попередня адміністрація», - зазначив він.

Допомога Україні навіть за часів Трампа, нагадав Волкер, виражалася в найширшому спектрі - в наданні озброєнь, введенні санкцій проти РФ, висилці з країни російських дипломатів і співробітників спецслужб.

У США повторно розглянуть закон про надання Україні щорічної військової допомогиЦе вже друге подання документа до Сенату, перший раз він представлявся в Сенаті в липні 2020 року

«Думаю, нинішня президентська адміністрація буде рухатися в тому ж напрямку. Вони продовжать вводити санкції проти Росії та підтримувати Україну, всіляко відбивати російську дезінформацію і пропаганду. Ми вже бачимо нові санкції, введені адміністрацією Байдена проти Росії через отруєння Навального», - додав він.

На думку Волкера, попереду важкі часи, оскільки РФ свідомо підвищує градус напруженості на Донбасі, але підтримка США на адресу України буде залишатися такою ж широкою.

Нагадаємо, 17 березня президент США Джо Байден під час інтерв'ю телеканалу ABC News, відповідаючи на запитання журналіста, підтвердив, що вважає президента Росії Володимира Путіна вбивцею.

17 березня стало відомо, що США вводять чергові торгові санкції проти Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, а також Сергія та Юлію Скрипаль у Солсбері. Санкції передбачають нові експортні обмеження на товари, пов'язані з національною безпекою.

На тлі всього цього Міністерство закордонних справ РФ прийняло рішення відкликати посла Росії в США Анатолія Антонова з Вашингтона нібито для консультацій. А Путін відповів на слова Байдена дитячою приказкою «хто обзивається - той сам так називається».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: