У США повторно розглянуть закон про надання Україні щорічної військової допомоги

Читать на русском
Це вже друге подання документа до Сенату, перший раз він представлявся в Сенаті в липні 2020 року
Сенат СШАGloballookpress

У США представники обох партій представили в Сенаті законопроєкт про партнерство з Україною у сфері безпеки, який, серед іншого, передбачає виділення Україні 300 млн доларів військової допомоги щорічно.

Про це повідомляється на сайті сенатського комітету з іноземних відносин.

«Сенатори США Джим Ріш, Боб Менендес, високопоставлений член і голова сенатського комітету з міжнародних відносин Роб Портман, Кріс Мерфі, Джон Баррассо і Жанна Шахін сьогодні знову представили Закон про безпеку партнерство з Україною, щоб надати Україні допомогу в галузі безпеки та стратегічну підтримку», – йдеться в повідомленні.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Це вже друге подання документа, перший раз він представлявся в Сенаті в липні 2020 року. Документ крім 300 млн доларів щороку передбачає виділення 4 млн доларів на підготовку офіцерів ЗСУ і передачу Україні надлишкової оборонної продукції.

Крім того, законопроєкт пропонує адміністрації США призначити Спеціального посланника з питань України, який би представляв США в переговорах у Нормандському форматі, а також сприяв би налагодженню діалогу між країнами Чорноморського регіону.

Раніше глава комітету Сенату у закордонних справах Сенату Боб Менендес, його заступник Джим Ріш і ще ряд сенаторів запропонували в рамках Акту про партнерство в галузі безпеки України призначити нового спецпредставника по Україні. Попередній спецпредставник, Курт Волкер, покинув свій пост у вересні 2019 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: