Можливість дефолту України виключена – Марченко

Читать на русском
За словами Марченка, хотілося б, щоб МВФ виділив транш ще минулого року, але навіть відсутність траншу не означає дефолту.
Сергій Марченкоmof.gov.ua

Міністерство фінансів не бачить передумов для дефолту в Україні, тим більше, що український уряд розраховує на продовження співпраці з Міжнародним валютним Фондом.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

За словами Марченка, хотілося б, щоб МВФ виділив транш ще минулого року, але навіть відсутність траншу не означає дефолту.

«Дефолту не буде. Дефолт – це політичне рішення, а потім тільки економічне. Економічних передумов я не бачу», - сказав міністр.

Марченко також визнав, що можливі затримки з виділенням траншу МВФ; Фонд тягне з грошима для України, оскільки насамперед хоче бачити прогрес щодо реформ, зокрема, ринок газу та електроенергії в Україні, а також вирішення низки антикорупційних питань.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що підписавши оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Раніше в офісі президента заявили, що Україна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови. Йдеться про низку законопроєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: