Вакцина від COVID не врятує світ від економічної кризи – генсек ООН

Читать на русском
Соціальний та економічний вплив від пандемії коронавірусу продовжує зростати, і навіть масова вакцинація не допоможе подолати глобальні наслідки від хвороби для світової спільноти.
Фото з відкритих джерел

Соціальний та економічний вплив від пандемії коронавірусу продовжує зростати, і навіть масова вакцинація не допоможе подолати глобальні наслідки від хвороби для світової спільноти.

Про це заявив генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш, пише АР.

За його словами, деякі країни (які він так і не назвав) ігнорували рекомендації ВООЗ на початку пандемії, що призвело до неефективної боротьби з хворобою, оскільки «нації йдуть у своїх напрямках».

«Майже через рік після початку пандемії ми стикаємося з людською трагедією та надзвичайними ситуаціями в галузі охорони здоров'я, гуманітарної допомоги та розвитку», - додав Гутерріш.

Він наголосив, що пандемія призвела до кризи, внаслідок якої зростає глобальний рівень бідності, деяким країнам знову загрожує голод.

Також Гутерріш зауважив, що через коронавірус світова економіка пережила найбільшу за останні 80 років рецесію, наслідки якої відчуватимуться ще десятиліттями.

Нагадаємо, раніше генсек ООН закликав світову спільноту списати бідним країнам борги через пандемію коронавірусу, або ж, принаймні, відстрочити строки їх погашення до кінця 2021 року.

Також він закликав світових лідерів об’єднатися та припинити «війну з природою» для того, щоб призупинити процес глобального потепління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: