Україна піднялась у рейтингу економічної свободи

Читать на русском
У рейтингу економічної свободи організації Heritage Foundation Україна піднялась зі 134 на 127 місце. Нашими сусідами у рейтингу є Джибуті та Мавританія.
Фото з відкритих джерел

У рейтингу економічної свободи організації Heritage Foundation Україна піднялась зі 134 на 127 місце. Нашими сусідами у рейтингу є Джибуті та Мавританія.

Рейтинг оприлюднено на сайті.

«Цього року рейтинг України дещо покращився в межах категорії «переважно невільних». Щоб підтримати рух до більшої економічної свободи, уряду потрібно підвищувати довіру інвесторів, продовжуючи вдосконалювати інвестиційне законодавство та проводячи глибокі та всебічні реформи для зміцнення верховенства закону та поліпшення захисту прав власності, судової ефективності, та цілісність уряду», – йдеться в рейтингу.

Лідером рейтингу економічної свободи, як торік, став Сінгапур, після нього Нова Зеландія і Австралія, Швейцарія, Ірландія. Найгірші результати продемонстрували Куба, Венесуела і Північна Корея.

Рейтинг економічної свободи був створений Heritage Foundation спільно з виданням The Wall Street Journal в 1995 році. Рейтинг відображає свободу підприємництва в країні.

Загалом враховувалися показники 178 держав.

Нагадаємо, в Офісі президента очікують, що у 2021 році економіка зростатиме.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: