Суд не визнав санкції проти каналів Медведчука порушенням прав

Читать на русском
Касаційний адмінсуд Верховного суду завершив розгляд однієї зі справ щодо застосування санкцій до телеканалів, підконтрольним Віктору Медведчуку.

Касаційний адмінсуд Верховного суду завершив розгляд однієї зі справ щодо застосування санкцій до телеканалів, підконтрольним Віктору Медведчуку.

Судді не вважають, що відповідний указ президента порушує права громадян, пише 24 канал.

Розгляд справи завершили 19 березня. Позивач оскаржував указ Зеленського, яким глава держави ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Тараса Козака і ряду його телеканалів.

Суд перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці канали, порушенням прав позивача, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд схвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог, - підкреслили в суді.

Повний текст рішення пообіцяли оприлюднити протягом 5 робочих днів. Протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення позивач має право його оскаржити.

Крім цього, на розгляді у суду зараз перебуває ще 10 позовних заяв, якими також заперечується указ Зеленського від 2 лютого щодо рішення РНБО.

Нагадаємо, 19 лютого на засіданні РНБО оголосили про санкції проти низки юридичних і фізичних осіб, зокрема - проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Вони діятимуть три роки.

25 лютого ЗМІ написали про те, що у 2014 році Медведчук і на той час помічник Путіна Владислав Сурков обговорювали постачання електрики до окупованого Криму. Також було оприлюднено аудіозапис із розмовою нібито Медведчука і Суркова.

В СБУ заявили, що проаналізують запис розмови Медведчука і Суркова.

Запис також прокоментував голова МВС Арсен Аваков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: