Ткаченко прокоментував швидке закриття новоствореного «каналу Медведчука»

Читать на русском
Міністр заявив, що не вірить у створення каналу силами ста журналістів, які вклали до статутного фонду каналу по одній гривні кожен.
Олександр ТкаченкоПраво на владу

**Телеканал «Перший Незалежний» зумів пропрацювати всього годину з тієї причини, що його створили журналісти, які раніше працювали на закритих «каналах Медведчука».

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів в ефірі програми «Право на владу».

«Ці журналісти, які працювали на трьох закритих каналах, навряд чи їхня робота відповідає елементарним стандартам журналістики. Так само як і навряд чи ці медіа, які діяли по темниках Кремля, можна назвати вільними медіа або медіа, які варто захищати», — пояснив міністр, зазначивши, що не вірить у створення каналу силами ста журналістів, які вклали до статутного фонду каналу по одній гривні кожен.

Санкції проти каналів Медведчука: як розвивалися події з 2018 року і до сьогодніЯк розвивалася ситуація з телеканалами 112 Україна, NewsOne і Zik з 2018 року і до введення санкцій Зеленським.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112-Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука). Канали припинили своє мовлення.

Пізніше стало відомо, що канали «112 Україна«, ZIK і NewsOne створили нову компанію під назвою Медіахолдинг «Новини», щоб обійти санкції РНБО.

Новий телеканал під назвою «Перший Незалежний» вийшов в ефір 26 лютого, проте вже через годину припинив ефірне мовлення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: