Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в лютому

Читать на русском

До річниці роботи уряду Дениса Шмигаля «Слово і діло» проаналізувало, скільки обіцянок виконали і провалили міністри. Сьогодні пропонуємо подивитися, скільки члени Кабміну заробили за лютий 2021-го.

Найвища зарплата в лютому була у міністра Кабміну Олега Немчінова – 108 тис. 465 грн. Крім окладу Немчінову нарахували 5,2 тис. грн відпускних і 56,5 тис. грн грошової допомоги до відпустки.

По 77 тис. 42 грн заробили міністр оборони Андрій Таран і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Глава МОЗ Максим Степанов заробив за лютий 73 тис. 825 грн, міністр інфраструктури Владислав Криклій – 72 тис. 784 грн.

Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаля склала 55 тис. 30 грн. Найменше за усіх в лютому заробив міністр енергетики Юрій Вітренко – 48 тис. 373 грн.

У деяких заступників міністрів зарплати вище, ніж у їхніх керівників. Найбільше за усіх заробив заступник глави Міністерства у справах ветеранів Олександр Терещенко – 147 тис. 4 грн. Йому нарахували, крім окладу, 3,5 тис. грн відпускних, 90,2 тис. грн матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових проблем, 8,7 тис. грн допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (за грудень). Його колеги – Олександр Порхун та Володимир Левчук – заробили більше 117 тис. грн.

Заступник міністра екології Ірина Ставчук заробила в лютому 110 тис. 371 грн. Крім окладу їй нарахували 63,9 тис. грн допомоги на оздоровлення.

Найнижча зарплата була у вже колишнього заступника міністра реінтеграції окупованих територій Давида Макар'яна – 4,9 тис. грн. У лютому його звільнили.

Зарплати міністрів за січень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, «Слово і діло» з'ясувало, скільки в середньому за місяць заробляють держсекретарі міністерств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: