Рік роботи Кабміну: скільки обіцянок виконали і провалили міністри

Читать на русском

Уряд Дениса Шмигаля сьогодні відзначає річницю роботи. У первісному складі Кабмін до сьогоднішнього дня «не дожив» – пішли Ілля Ємець, Вадим Пристайко, Сергій Бессараб, Ігор Уманський і кілька в.о. з різних міністерств. Крім того, все ще не зайняті деякі позиції: на чолі Міністерства енергетики тимчасовий, а не постійний міністр. Сьогодні «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки обіцянок виконали і провалили члени Кабміну.

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля працює рівно рік. Скільки обіцянок виконали і провалили міністри – на інфографіці.
Скільки обіцянок виконали міністриСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля працює рівно рік. Скільки обіцянок виконали і провалили міністри – на інфографіці.
Скільки обіцянок провалили міністриСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Всі обіцянки членів Кабміну можна подивитися тут.

Як аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок всіх політиків, можна подивитися в нашому регламенті.

Найвищий рівень виконання обіцянок у віцепрем'єра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. У нього 47 виконаних зобов'язань (30%), 21 обіцянку він провалив (13%), ще 90 залишаються в процесі виконання.

На другому місці міністр соціальної політики Марина Лазебна: вона виконала 22 обіцянки (28%), провалила – 5 (6%). Ще 52 зобов'язання міністру потрібно виконати. Замикає трійку найвідповідальніших членів уряду міністр інфраструктури Владислав Криклій. Він реалізував 59 обіцянок (25%), не виконав – 24 (10%), ще 151 у нього в процесі виконання.

23% обіцянок виконав віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Він виконав 15 обіцянок, 3 – провалив (5%), 47 поки на стадії реалізації. 23% зобов'язань виконав також міністр фінансів Сергій Марченко, хоча він і прийшов в уряд пізніше – 30 березня. У Марченка 23 виконаних обіцянки, 16 провалених і 60 в процесі виконання.

Ольга Стефанішина зайняла пост віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 4 червня. Відтоді вона виконала 8 обіцянок (22%), провалила – 2 (6%) і 26 зараз в процесі виконання.

Міністр Кабміну Олег Немчінов виконав 8 зобов'язань (21%), провалив – одне (3%), в процесі реалізації залишається 29.

Максим Степанов прийшов в уряд 30 березня. Міністр охорони здоров'я зміг виконати 30 обіцянок (21%), не виконав – 25 (18%), в процесі реалізації у нього 86.

20% зобов'язань виконав Ігор Петрашко, якого 17 березня призначили міністром економічного розвитку. Теж 20% виконаних у Романа Абрамовського, його призначили міністром охорони довкілля 9 червня.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов виконав 18 обіцянок (17%), провалив – 15 (14%), в процесі реалізації залишається – 72. У глави Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби 11 реалізованих обіцянок (17%), 7 провалених (10% ) і 49 в процесі виконання.

Сергій Шкарлет приєднався до уряду Шмигаля 25 червня як виконувач обов'язків міністра освіти, а 17 грудня був призначений повноправним міністром. З червня Шкарлет виконав 13 обіцянок (17%), провалив – одну (1%), 64 – у процесі реалізації.

На рахунку міністра юстиції Дениса Малюськи 19 виконаних зобов'язань (16%), 17 провалених (14%) і 86 в процесі виконання.

Голова МВС Арсен Аваков в уряді Шмигаля виконав 13 обіцянок (14%), провалив – 8 (8%) і 75 йому ще потрібно реалізувати. 13% (12 обіцянок) виконав Олександр Ткаченко, який 4 червня зайняв посаду міністра культури.

На прем'єр-міністрові Денисі Шмигалі, крім особистих обіцянок, лежить ще весь «тягар» урядової програми дій. За рік Шмигаль виконав 103 обіцянки (12%), провалив – 42 (5%) і 701 залишається в процесі реалізації.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт поки що виконав 4 обіцянки (10%), провалив – 5 (12%) і 31 ще потрібно виконати.

Міністр оборони Андрій Таран за рік роботи виконав 2 обіцянки (8%), провалив – одну (4%), в процесі виконання є ще 23.

Теж 8% зобов'язань, тільки за менший термін реалізував міністр аграрної політики Роман Лещенко. Його призначили в уряд 17 грудня, з того моменту він виконав 2 обіцянки (8%), жодної не провалив і 24 – в процесі виконання.

Олег Уруський, 16 липня призначений віцепрем'єром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості виконав 2 обіцянки (6%), провалив – 2 (6%), в процесі реалізації є 30.

Жодної обіцянки ще не виконала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Її призначили 17 грудня, всі 18 зобов'язань у процесі виконання.

Крім того, нічого ще не виконав в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Нагадаємо, уряд Дениса Шмигаля за рік роботи виконав 9% своєї програми. Детальніше про виконані і провалені обіцянки з програми можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: