Названа кількість загиблих бійців ООС від початку перемир'я у липні

Читать на русском
На Донбасі з початку перемир'я 27 липня 2020 року загинули 16 військових, ще близько 70 були поранені.

На Донбасі від початку перемир'я 27 липня 2020 року загинули 16 військових, ще близько 70 були поранені. Всього зафіксовано майже 890 випадків порушення перемир'я бойовиками.

Про це заявила українська делегація під час засідання Форуму зі співробітництва у сфері безпеки ОБСЄ, передає Укрінформ.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

Так, за час перемир'я загинули 16 українських військових, 69 були поранені. Ворог порушив режим тиші 882 рази.

Відзначається, що за останні два тижні бойовики активізували обстріли - зафіксовано 122 обстріли позицій ЗСУ, у тому числі з використанням мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок.

«В окремих випадках противник обстрілював українські позиції, одночасно подаючи до СММ ОБСЄ запит на режим тиші через нібито обстріли, вчинені Збройними силами України. Це також робиться з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілі житлових районів і цивільних об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу», - додали в делегації.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, за минулу добу бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Втрат в рядах ЗСУ немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: