Місія ОБСЄ втратила безпілотник над Донбасом

Читать на русском
Окупанти хочуть зберегти в таємниці зосередження військ, оскільки СММ ОБСЄ постійно виявляє все нові й нові скупчення бойовиків і важкого озброєння.
Безпілотник СММ ОБСЄВідкрите джерело

На Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила управління безпілотним літальним апаратом середнього радіусу дії. Інцидент стався в районі Петрівки. Передбачається, що БПЛА впав через роботу станцій радіоелектронної боротьби окупантів.

Про це повідомив штаб операції Об'єднаних сил.

У штабі зазначили, що таким чином окупанти намагаються дискредитувати Збройні Сили України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності ОБСЄ на підконтрольній території. На ділі ж окупанти хочуть зберегти в таємниці зосередження військ, оскільки СММ ОБСЄ постійно виявляє все нові й нові скупчення бойовиків і важкого озброєння.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Так, 15 березня, напередодні втрати контролю над БПЛА, ще один безпілотний апарат місії ОБСЄ під час моніторингового обльоту зафіксував на полігоні поблизу населеного пункту Круглик 27 танків окупаційних військ. Озброєння було розміщене за межами виділених місць зберігання.

Збройні формування РФ продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України на Донбасі, ігноруючи досягнуті в рамках ТКГ домовленості. 16 березня російсько-окупаційні війська сім разів порушували режим припинення вогню.

У Міноборони України заявили, що країна повністю готова до негайного запобігання будь-яких військових провокацій Російської Федерації проти українського суверенітету і територіальної цілісності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: