Нафтопереробний завод Марченко модернізують, щоб випускати бензин – ЗМІ

Читать на русском
На російському Новошахтинському заводі нафтопродуктів, що належить дружині кума Путіна Віктора Медведчука Оксані Марченко, випускатимуть бензин Євро-5.
Фото: radiosvoboda.org

На російському «Новошахтинському заводі нафтопродуктів», що належить дружині кума Путіна Віктора Медведчука Оксані Марченко, випускатимуть бензин Євро-5.

Про це розповіли журналісти програми «Схеми» з посиланням на пресслужбу науково-дослідного інституту нафти та газу «Петон».

Російська компанія «НЗНП Инжиниринг», бенефіціарним власником якої є Марченко, підписала з російським інститутом «Петон» угоду про будівництво черг заводу.

Мова йде про договір на виконання будівельно-монтажних робіт з комплексу виробництва автомобільних бензинів. Він включає секцію гідроочищення нафти, секцію «Пенекс» і секцію каталітичного риформінгу і «призначений для виробництва автомобільних бензинів, що відповідають екологічним вимогам Євро-5».

«Новошахтинський завод нафтопродуктів» – російське акціонерне товариство у Ростовській області. Завод здійснює неглибоку переробку нафти. Його продукція – бітум, мазут і газойль (аналог дизпалива).

Більшою часткою заводу володіє Оксана Марченко – це 75%. Цей завод знаходиться під українськими санкціями. Він забезпечує нафтопродуктами бойовиків «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, Україна впровадила санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: