Екстопменеджер ПриватБанку переписав активи на родичів після затримання – ЗМІ

Читать на русском
Колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко після затримання детективами НАБУ переписав на дружину та доньку десятки мільйонів гривень, якими володів через частки в компаніях.
Фото: пресслужба НАБУ

Колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко після затримання детективами НАБУ переписав на дружину та доньку десятки мільйонів гривень, якими володів через частки в компаніях.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідство.Інфо».

За інформацією журналістів, зміна власників активів відбувалася у той час, коли банкір перебував в СІЗО, куди його доправили після затримання в аеропорту «Бориспіль» Так, ввечері 22 лютого дружина Яценка отримала частку розміром 172 тисячі гривень в ТОВ «Фінтех бенд» – компанії, яка створювала «Монобанк». Того ж дня вона стала власницею частки Яценка розміром 488 тисяч гривень в компанії «Естейт сіті» і частки в 162 тисячі гривень у компанії «Ейсі дісі процесінг».

Наступного дня, 23 лютого, на доньку Яценка, Ганну, перейшли великі активи у двох аграрних компаніях – 100% підприємства «Улянівка агро» та 90% компанії «Машівка агро альянс» вартістю 32,5 мільйони гривень.

Журналісти зазначають, що компанії переписувалися на підставі нотаріальної довіреності, яку Яценко підписав, ймовірно, напередодні затримання у «Борисполі».

На запит журналістів у пресслужбі НАБУ повідомили, що детективи завчасно не ініціювали накладення тимчасового арешту на це майно через завантаженість та інші пріоритети, зокрема через загрозу витоку інформації про погодження повідомлень про підозру.

Водночас, у НАБУ повідомили, що їм вдалося арештувати майно, яке було безпосередньо у власності Яценка. Зокрема, йдеться про 8 житлових будинків, 2 квартири, 20 земельних ділянок, 6 автомобілів та 1 судно.

Нагадаємо, Яценко є одним з фігурантів справи щодо оскарження націоналізації ПриватБанку. До націоналізації він володів 0,3236% акцій банку.

25 лютого він вийшов на волю під заставу у 52,21 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: