У Раді зареєстрували законопроєкт про денонсацію Харківських угод

Читать на русском
Україна в односторонньому порядку припинить їх дію, одночасно зобов'язавши Кабінет міністрів і Міністерство закордонних справ проінформувати Російську Федерацію
Верховна Рада Україниpresident.gov.ua

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, яким денонсуються укладені у 2010 році з Росією Харківські угоди, який досі мають статус діючих.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Законопроєкт поданий депутатами від «Слуги народу» - авторами документа вказані члени Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Аліксійчук та Олег Дунда.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

Законопроєктом № 0095 «Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» передбачається денонсація Харківських угод. Це означає, що Україна в односторонньому порядку припинить їх дію, одночасно зобов'язавши Кабінет міністрів і Міністерство закордонних справ проінформувати Російську Федерацію про денонсацію угоди.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 11 березня розглядали стратегію деокупації та реінтеграції анексованого Криму.

У цьому контексті СБУ доручили провести перевірку по кожному з 239 депутатів ВР, які голосували у 2010 році за ратифікацію «Харківських угод» - коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ. На думку РНБО, саме ці дії створили грунт для захоплення півострова Росією.

Пізніше СБУ відкрила справу за статтею про державну зраду за підготовку, підписання та ратифікацію «Харківських угод».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: