Зеленський ініціює законопроєкт про е-документообіг у кримінальному процесі

Читать на русском
Зеленський подав на розгляд до ВР проєкт закону, що дасть змогу запровадити електронну систему взаємодії між учасниками кримінального процесу.
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський подав на розгляд до Верховної ради як невідкладний проєкт закону, що дасть змогу запровадити електронну систему взаємодії між учасниками кримінального процесу.

У разі ухвалення законопроекту «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування» правовий статус паперових та електронних документів у кримінальному процесі буде однаковим.

Переходимо в режим онлайн: обіцянки політиків щодо діджиталізаціїПоки в Україні карантин через коронавірус, пропонуємо згадати обіцянки політиків щодо діджиталізації.

«Це дасть змогу перейти від тисяч сторінок паперових томів кримінальних проваджень до використання електронних носіїв без шкоди для розслідувань. Також це значно полегшить взаємодію суду, сторони обвинувачення та сторони захисту, що допоможе підвищити ефективність їхньої роботи», – пояснив Володимир Зеленський.

Також в ОПУ уточнили, що таким чином суд отримає можливість досліджувати документи та докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити лише у слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.

Нагадаємо, раніше у ВР ухвалили в цілому проект закону про внесення змін до законодавства щодо відтермінування електронної форми документообігу.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, що нам обіцяли щодо діджиталізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: