МЗС готується відкрити посольства у форматі «1+2» – Кулеба

Читать на русском
Міністерство закордонних справ планує створювати за межами України відомства з послом і двома дипломатами.
фото УНІАН

Міністерство закордонних справ планує створювати за межами України відомства з послом і двома дипломатами, тобто в форматі «1+2».

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, передає прес-служба відомства 15 березня.

У МЗС назвали «три кити» для повернення КримуУ МЗС України відреагували на затвердження Стратегії деокупації Криму на сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки й оборони.

Він, зокрема, розповів про новий формат посольств України за кордоном. Це «1+2» (посол і двоє дипломатів), який зараз починає впроваджувати МЗС.

«Майбутнє (дипломатичної служби, - ред.) за компактними, мобільними підрозділами, які здатні швидко і ефективно виконувати поставлені завдання. Тому ми розробили новий формат. Посольства «1+2» стануть саме такими компактними дипломатичними командами, в тому числі в країнах і регіонах, в яких Україна досі не була представлена​​», - розповів Кулеба.

Ще одним нововведенням МЗС стане створення нового формату послів з резиденцією в столиці України.

«Відтепер ми зможемо створювати посольства України за кордоном з резиденцією в Києві. Тобто, посольство фізично знаходиться в Україні і забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно. В еру тотального онлайну така установа може виконувати практично ті ж функції, що і при фізичному розташуванні в країні перебування », - додав міністр.

На думку Кулеби, такі нововведення дозволять розширювати географію присутності України у світі, економлячи при цьому гроші платників податків.

Нагадаємо, раніше Кулеба анонсував відкриття нових посольств і консульств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: