МЗС прийняло вибачення Словаччини через слова про Закарпаття

Читать на русском
У МЗС України прокоментували вибачення влади Словаччини за некоректне висловлювання прем'єр-міністра Ігоря Матовича про Закарпаття в обмін на вакцину з Росії.

У МЗС України прокоментували вибачення влади Словаччини за некоректне висловлювання прем'єр-міністра Ігоря Матовича про Закарпаття в обмін на вакцину з Росії.

Про це повідомляє пресслужба відомства у четвер, 4 березня.

«Якби Словаччина відразу не вибачилася за ці слова, ми пішли б на подальші кроки, тому що такі речі не можна вибачати. Однак для словацьких колег ця фраза також стала шоком, і тому відразу вибачення приніс міністр закордонних справ від імені держави, сьогодні вранці вибачився і прем'єр-міністр Словаччини, він зробив це публічно», - нагадав міністр Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що виступає за дуже дружні та конструктивні відносини із західними сусідами, і зі Словаччиною нас дуже багато всього об'єднує.

«Але ніхто ніколи не буде мати права будь-яким словом або натяком ображати Україну, ставити під сумнів її територіальну цілісність або намагатися демонструвати, що доля України вирішується десь, окрім України. І в цьому плані при всій дружбу зі словацькими колегами наша реакція на подібні дії буде не просто жорсткою, а вкрай жорсткою», - запевнив Кулеба.

Як відомо, Матович у прямому ефірі Radio Expres заявив, що пообіцяв Росії українське Закарпаття в обмін на російську вакцину від коронавірусу. Після цього він відразу ж зазначив, що так пожартував.

У відповідь Кулеба в соцмережі відповів Матовичу про Закарпаття, запропонувавши йому обміняти декілька регіонів Словаччини на вакцину. МЗС зажадало вибачення.

Пізніше прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович особисто вибачився за жарт про «Закарпаття» в обмін на російську вакцину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: