У МЗС назвали «три кити» для повернення Криму

Читать на русском
У МЗС України відреагували на затвердження Стратегії деокупації Криму на сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки й оборони.

У МЗС України відреагували на затвердження Стратегії деокупації Криму на сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки й оборони.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на сторінці в Twitter.

За словами Кулеби, схвалення цієї стратегії є очевидним сигналом, що Україна докладає власні зусилля для деокупації Криму.

«Ми затвердили Стратегію деокупації Криму, історичний документ, який був необхідний з 2014 року. Сигнал гранично зрозумілий: ми не просто закликаємо світ допомогти нам повернути Крим, Україна докладає власні цілеспрямовані і системні зусилля», - заявив він.

Крім того, голова українського МЗС назвав «три кити» для деокупації та реінтеграції Кримського півострова - це стратегія, консолідація і синергія.

«Три кити для повернення Криму: затверджена сьогодні стратегія; консолідація - ми працюємо над об'єднанням зусиль партнерів на Кримській платформі; синергія - відновлення міжнародного права і, як наслідок, відновлення повного суверенітету України над Кримом», - пояснив міністр.

Нагадаємо, у четвер, 11 березня, РНБО затвердила Стратегію деокупацію і реінтеграції в Україну окупованого Криму і Севастополя. Документ буде відкритий для громадськості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: