МЗС змінить правила для диптранспорту через скандал із контрабандою

Читать на русском
Після скандалу з посадовцями МЗС у відомстві посилюють відповідальність за такі проступки, а також заходи контролю для їх запобігання.
Фото з відкритих джерел.

Після скандалу з посадовцями МЗС у відомстві посилюють відповідальність за такі проступки, а також заходи контролю для їхнього запобігання.

Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«На моє доручення вже готується, перше — зміни правила використання дипломатичних автобусів, і ми розглядаємо різні опції. Це і можливість пломбування автобусів, і трекінгу їхнього пересування, фіксування чіткого опису того, що перебуває на борту такого автобуса», — сказав Кулеба.

Юристи відпрацьовують нові правила.

«Друге — у нас є антикорупційна стратегія МЗС, і в її рамках ми підвищуємо рівень антикорупційного ризику у вигляді використання транспортних засобів МЗС з середнього до високого з усіма відповідними наслідками... У межах системи МЗС ми посилимо відповідальність не лише безпосередньо тих людей, які можуть бути спіймані на гарячому, але і їхніх керівників за подібні випадки», — додав він.

Нагадаємо, двох співробітників посольства України в Польщі затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу валюту, золото та контрабандні цигарки.

Пізніше стало відомо, що щодо співробітників посольства проводять дисциплінарне розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: