У МЗС України назвали попередню причину ДТП з українцями в Польщі

Читать на русском
Вирішується питання про доставлення на батьківщину тих українських громадян, хто не постраждав під час ДТП або буде виписаний з лікарні найближчим часом
ДТП у Польщі24 канал

Причиною смертельної ДТП з українцями в Польщі, коли в результаті перекидання автобуса загинуло шестеро українців, стало те, що водій не впорався з керуванням.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

«За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, в результаті чого транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні МЗС також наголошується, що співробітники Генерального консульства України в Любліні вже висунулися на місце події для надання консульської допомоги українським громадянам і для координації взаємодії з польськими компетентними органами у з'ясуванні всіх обставин трагедії, забезпечення постраждалих необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

Зараз спільно з перевізником та Львівською облдержадміністрацією вирішується питання про доставлення на батьківщину тих українських громадян, хто не постраждав під час ДТП або буде виписаний з лікарні найближчим часом.

Нагадаємо, у Польщі сталася аварія за участю українського рейсового автобуса Познань-Херсон. На трасі біля міста Кашице він з'їхав з віадука і перекинувся.

Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив про шістьох загиблих і 35 постраждалих українців.

За даними місцевих ЗМІ, всього в автобусі було 57 пасажирів, всі громадяни України. Наразі госпіталізовано 35 осіб, п'ятеро з них у важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, поселили в готелях. Вирішується питання їх повернення в Україну.

На ДТП також відреагував президент України Володимир Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: