У країнах ЄС надлишкова смертність перевищила пів мільйона осіб

Читать на русском
З березня по грудень 2020 року в країнах ЄС було зафіксовано на 580 тисяч смертей більше, ніж за той же період у 2016-2019 роках.

З березня по грудень 2020 року в країнах ЄС було зафіксовано на 580 тисяч смертей більше, ніж за той самий період у 2016-2019 роках.

Про це повідомляє Євростат у п'ятницю, 12 березня.

Ці дані включають всі випадки смерті, незалежно від їхніх причин.

Навесні 2020 роки кількість смертей у ЄС почала швидко зростати через COVID-19: у деяких частинах Європи смертність була виключно високою у порівнянні зі середньою смертністю у попередні роки.

Паспорт COVID-вакцинації стане реальністю: що вже відомоВ Європі готуються запровадити паспорти вакцинації від коронавірусу. Що вже відомо і чи буде такий документ в Україні.

Під час раннього періоду COVID-19 надлишкова смертність в ЄС досягла свого першого піку у квітні 2020 рік - зростання на 25% у порівнянні із середнім показником за той самий місяць у порівнянні з 2016-2019 роками.

У період із травня по липень був зареєстрований нижчий рівень надлишкової смертності, а в серпні - вересні, з другою хвилею пандемії, розпочався черговий сплеск смертності. Надлишкова смертність в ЄС була на 8% вище середнього в серпні та вересні, + 18% у жовтні, досягнувши піку у + 41% в листопаді, а потім + 30% у грудні.

Хоча підвищена смертність спостерігалася протягом більшої частини року по всій Європі, піки та інтенсивність спалахів сильно різнилися по країнах, повідомили в Євростаті.

Нагадаємо, у четвер, 11 березня, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило четверту за ліком вакцину від COVID - це препарат американської компанії Johnson & Johnson.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: