Низка чиновників ЄС виступила за «менш войовничий підхід» у відносинах з Росією – Bloomberg

Читать на русском
Позиція низки чиновників ЄС викликала розбіжності в керівництві блоку, оскільки деякі лідери країн вимагають перегляду політики відносин з РФ у бік її пом'якшення
Європейський союзtheworldnews.net

У керівництві Європейського Союзу наростає конфлікт; низка високопоставлених європейських чиновників пропонує перейти на «менш войовничий підхід» в діалозі з Росією. Це відбувається на тлі підготовки до перегляду стратегії відносин ЄС з Росією, який повинен відбутися в цьому місяці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела серед чиновників ЄС.

Видання зазначає, що позиція низки чиновників ЄС викликала розбіжності в керівництві блоку, оскільки деякі лідери країн вимагають перегляду політики відносин з РФ у бік її пом'якшення.

8 березня головний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч з послом ЄС у Москві Маркусом Едерером; останній заявляв Боррелю, що позиція Євросоюзу нібито занадто застаріла і надто сфокусована на війні на Донбасі. Едерер також дозволив собі заявити, що Євросоюзу потрібно рухатися далі та радив Боррелю розробити інший шлях для ЄС у цьому питанні, зазначає співрозмовник агентства, знайомий з деталями зустрічі.

«Чому ми досі не в НАТО?»: в мережі обговорюють питання Зеленського до БайденаВолодимир Зеленський запитав би Джо Байдена, чому Україна досі не в НАТО. Що про таке питання думають в соцмережах – в огляді.

Прессекретар Борреля відмовилася надати виданню будь-які коментарі щодо отриманої інформації про його бесіду з Едерером, зазначивши лише, що міністри закордонних справ країн ЄС як і раніше згодні зі «збереженням актуальності реалізації п'яти керівних принципів, а також із ширшим підходом до протидії, стримування і взаємодії з Росією там, де це необхідно». Йдеться про повне виконання угод, які поклали б кінець війні на сході України, налагодження тісних зв'язків з сусідами РФ, посилення захисту від російських загроз і вибіркове співробітництво в таких питаннях, як боротьба з тероризмом.

Нагадаємо, 12 березня Рада Європейського Союзу продовжила спрямовані проти Росії санкції за порушення територіальної цілісності України на наступні шість місяців - до вересня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: