В ЄС відреагували на санкції США проти Коломойського

Читать на русском
В Євросоюзі повідомили про те, що підтримують рішення США впровадити санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

В Євросоюзі повідомили про те, що підтримують рішення США впровадити санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це в середу, 10 березня, заявив представник ЄС з питань зовнішньої політики Петер Стано, повідомляє DW.

Обшуки в офісах Коломойського в США: як це вплине на позиції олігархаРеальні ризики для Коломойського з’являться тоді, коли США вимагатимуть екстрадиції, вважає експерт.

«ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів ввести заборону на в'їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи в якості високопоставленого чиновника в українській владі», - сказав Стано.

Він наголосив на важливості координації з США політики в питаннях, де є спільні інтереси.

При цьому Стано вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, котрі мають відношення до України, немає «критерію, котрий дозволяє накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію».

Нагадаємо, 5 березня Державний департамент США впровадив санкції проти олігарха Ігоря Коломойського, звинувативши його в корупційній діяльності в Україні протягом 2014-2015 років. Під санкції потрапили також всі члени сім'ї Коломойського.

В Офісі президента, коментуючи санкції проти Коломойського, подякували США за «допомогу в деолігархізації України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: